Press "Enter" to skip to content

Animal in need

Animal in need

Gemaakt door Fenna Rooimans uit HA1A.

Inhoud.

Haven't found the right essay?
Get an expert to write you the one you need
GET YOUR PAPER NOW

1.Inleiding.

2.Geschiedenis.

2.1 Peter en Prodean (de stichting).

2.2 La Linéa de la Concepción.

2.3 Asiel.

2.4 Perrera.

3. Doelstelling.

3.1 Doel stichting.

3.2 Doel asiel.

3.3 werkzaamheden.

4. Animal in need.

4.1 Personeel.

4.2 Honden.

5. Locatie.

5.1 Spanje.

5.2 Nederland

6. Honden helpen.

6.1 Doneren.

6.2 Honden adopteren.

7. Eigen ervaring.

1. Inleiding

Ik heb dit onderwerp gekozen omdat mijn neef zelf een hond heeft gekocht. Maar daar vertel ik later wat over. Mijn neef vertelde hoe hij erop was gekomen en hoe het hondje naar Nederland werd gebracht. Maar hij vertelde ook hoe ‘animal in need’ is begonnen. Later hoorde ik dat we een werkstuk moesten maken. Ik dacht dus ‘o nou ja ik vind het onderwerp toch interessant en ik hou van dieren. Daardoor ben ik dus op het idee gekomen om dit onderwerp te houden.

Het enige nadeel is dat er weinig te vinden is over animal in need.

2. Geschiedenis

Animal in need is gestart in 2005 met de opvang van honden in La Linéa de la Concepción (Zuid-Spanje). Animal in need wilde de dodingsstations (perrara’s) te laten stoppen, maar daarover later meer.

2.1 Peter en Prodean (de stichting)

Peter Koekenbakker is de oprichter van ‘Animal in need’. Hij begon met het asiel omdat hij tegen de perrara’s was. Hij wilde dat de honden die op straat leefden een beter leven kregen en niet gedood werden.

Zelf werkt hij in het asiel en regelt hij het transport van geadopteerde honden. Hij zorgt er persoonlijk voor dat de medewerkers (die meegaan met de honden) op het vliegveld van Málaga zonder zorgen kunnen inchecken en dat het papierwerk in orde is, zodat de honden aan boord mogen.

Op zondag werkt Peter niet in het asiel. Dan staat hij op de markt met zijn tweedehands spullen en antiek. Hij werkt wel zeven dagen per week nauw samen met de politie en dierenbeschermers om slachtoffers van dierenmishandeling te helpen en daders van dierenleed op te sporen.

Other essay:   How and why you need to hire a brickwork contractor in london?

2.3 La Linéa de la Concepción

La Linéa de la Concepción is de plaats waar het asiel staat van ‘Animal in need’. La Línea de la Concepción is een Spaanse plaats die tegen Gibraltar aan ligt, in de provincie Cádiz. De plaats ligt aan de Baai van Gibraltar. De grens tussen Spanje en Gibraltar is bij deze plaats.

2.4 Asiel.

Het eerste en enige asiel staat in La Linéa de la Concepción. Daar worden de honden opgevangen en verzorgd.

Toen het asiel net geopend was, was het klein en niet goed. Als het regende liep het water naar binnen, maar toch hadden de honden het beter daar dan op straat. Het asiel nu is veel mooier en beter. Dat komt doordat er sponsors zijn gevonden die meehelpen met de financiering van het asiel.

2.5 Perrera.

De dodingsstations (perreras) zijn in Spanje het Gemeentelijke asiel. Elke gemeente in Spanje is verplicht om een oplossing te hebben voor het ‘opruimen’ van straathonden. De oplossing van de gemeenten en perrera’s in Spanje is dat de honden 10 dagen in het asiel zitten en als ze niet worden opgehaald dan worden ze afgemaakt.

3. Doelstelling

Animal in need is de organisatie die straathonden opvangt en verzorgd. Daarna kan je ze kopen als je wilt adopteren.

3.1 Doel stichting

Het doel van de stichting is om de honden aan mensen te verkopen zodat ze niet gedood hoeven te worden en de honden zelf een beter leven hebben dan toen ze op straat leefden.

3.2 Doel asiel

Animal in Need is opgericht om te voorkomen dat straathonden worden gedood in perrera’s.

Peter zag dat Perrera’s straathonden opving en dood liet maken. Hij was daar tegen en startte een opvangcentrum. Dat ging steeds beter. Maar na een tijdje zou de perrera gesloten worden en dus gingen alle honden die daar toen zaten naar het asiel toe.

Het doel van Peter en Prodean was ervoor te zorgen dat straathonden een beter leven zouden krijgen.

3.3 werkzaamheden

Het personeel houdt zich bezig met verschillende dingen in het asiel. Een daarvan is het registreren van de honden; dat doen ze door de honden te fotograferen of te filmen en ze te beschrijven, maar ook het chippen en het invoeren van alle gegevens behoort tot hun werkzaamheden. Ook worden de honden uitgelaten, opgevoed en verzorgd door de verzorgers.

Other essay:   Some important things you need to know about pergola in sydney

4. Animal in need

Animal in need bestaat niet alleen uit het personeel maar ook uit de honden.

4.1 Personeel

Het personeel bestaat uit vrijwel allemaal vrijwilligers. Maar sommige medewerkers ontvangen (lage) salariskosten.

Het personeel doet veel maar verschillend werk. Je hebt verzorgen: uitlaten, eten geven, borstelen. Maar er zijn ook doktoren: voor het chippen, inspecteren, maar ook als er iets gebroken is. Er is ook personeel dat de administratie doet: hierbij moet je denken aan alles wat te maken heeft met de inkomsten en uitgaven, maar ook het inschrijven, registreren van de honden.

4.2 Honden

Elke dag komen er honderden honden het asiel in. Daar worden ze opgevangen en geholpen. Eerst worden ze gewassen en geïnspecteerd om te kijken of ze iets hebben (ziektes of wonden). Als dat zo is, worden ze meteen geholpen. Later worden ze ook gechipt, en geregistreerd. Elke dag worden de honden in de gaten gehouden en natuurlijk worden ze uitgelaten en verzorgd.

5. Locatie

Het hoofdstation staat in Spanje maar er staat er ook een in Nederland. Daar zal ik hieronder uitleg over geven.

5.1 Spanje

In Spanje stond het hoofdstation van Animal in Need. Daar is het ook allemaal begonnen. In La Linéa de la Concepción naast de gemeentelijke parrera (dodingstation). Daar groeide het uit tot het centrum hoe het er nu uit ziet.

5.2 Nederland

In Arnhem staat er ook een asiel die helpt het asiel in Spanje te ondersteunen en te helpen. Dagelijks worden er ook honden naar Nederland gebracht, voor mensen die ze hebben geadopteerd. Van daaruit wordt de verspreiding van de honden binnen Nederland geregeld.

6. Honden helpen

Het asiel heeft geld nodig om al het apparatuur, eten en alle anderen dingen te kunnen betalen. Je kunt op verschillende manieren honden en het asiel helpen; bijvoorbeeld door een hond te adopteren of door geld te doneren.

Other essay:   About the need for compact devices

6.1 Doneren

Je kunt doneren om er voor te zorgen dat “animal in need’ steeds nieuwe honden kan blijven opvangen en ze daarna verder helpen. Ze betalen er bijvoorbeeld nieuwe apparatuur van, maar ook de reizen van de honden naar Nederland. Je kunt zelf kiezen hoeveel geld je doneert en of je dat elke maand of eenmalig doet.

6.2 Honden adopteren

Je kunt ook honden adopteren. Dat doe je door een soort vragenlijst in te vullen. Eerst kies je of je hond urgent moet zijn of niet. Daarna klik je of je een hond wil adopteren of niet. Vervolgens selecteer je het ras dat je wil of dat je liever een mix ras wilt. Daarna het geboortejaar van je hond (2007-2019). Vervolgens kies je de hoogte van de hond (15cm-105cm). Als eennalaatste kies je of de hond geadopteerd/gereserveerd/optie. Als laatste kies je of je je hond op afstand wilt reserveren of niet. Dan krijg je te zien welke hond/ honden er bij jou past.

7. Eigen ervaring

Mijn neef heeft een hond geadopteerd, ze heet Yara. Woensdag 26 september 2018 is Yara ingetrokken bij mijn neef. Toen ze net bij hem was, was ze erg mager en klein maar ook nog erg bang. Nu is ze al een stuk groter en niet heel bang meer.

Yara is een mix hond en is nog geen jaar oud. Het enige nadeel is dat je niet weet wat er met haar is gebeurd en/of wanneer ze precies is geboren. Maar Yara is erg snel gewend geraakt aan mijn neef en onze familie. Ze luistert makkelijk en is erg lief. Bij haar is de staart heel kort, terwijl honden tegenwoordig allemaal een lange staart hebben. Waarschijnlijk is ze ergens achter blijven hangen waardoor haar staart een stuk korter is geworden. Ook haar gebit was heel slecht, daar kwam mijn neef pas achter toen ze al een paar weken bij hem woonde.

Je weet bij het adopteren van zo’n hond dus nooit zeker of ze gezond zijn of niet.

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

0 Shares
Share via
Copy link

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: