Press "Enter" to skip to content

Ur mom gay

Forfatterpresentasjon

Forfatteren til boka Huckleberry Finn er Mark Twain. Ekte navnet hans er Samuel Langhorne Clemens som han aldri brukte. Mark Twain var en amerikansk humorist, forfatter, sjonalist og foreleser. Han blir mest kjent for sine romaner om Huckleberry Finn og Tom Sawyner. Mark Twain ble født den 30.november 1835 i lille byen Florida i delstaten Missouri i USA. Han var sjette barnet i familien Clemens. Mark Twain døde 21.april 1910 da han var 74 år gammel. Han skrev Boka Huckleberry Finn i 1880 og den utkom første gang i 1881.

Handlingsreferat

Boka handler om at Huckleberry og Tom var på en tur og var så heldige og fant en skattkiste full av gullmynter som var verdt seks tusen dollar. En dommer som het Tatcher investerte pengene for dem, og hver dag ga han Tom og Huck en dollar hver. Han hadde aldri vært så rik før. Han har hatt ett tøft liv før, men enkefru Douglas hadde tatt ham til seg fordi han hadde reddet livet hennes da to slemme røvere skulle ta henne. Nå forsøkte hun å oppdra Huck til å bli en ung gentleman. Siden han ikke hadde lyst til å bli gentleman så stakk han fra huset til Enkefruen.

Haven't found the right essay?
Get an expert to write you the one you need
GET YOUR PAPER NOW

Tema

Temaet til boka Huckleberry Finn er Rasisme og Slaveri fordi folk med annet hud blir solgt og fengsla. Huck prøver å redd han fordi han syntes at folk med annet hud er like mye verdt som de med lik hud som ham.

Other essay:   Momo challenge and history of hoaxes

Budskap

Forfatteren ville formidle at uansett om du er fatting kan du leve livet. Fordi i boka har vi en fattig gutt Huck som ikke har et hjem fordi han flykta fra faren sin og han finner seg et sted å bo i skogen, men slaven Jim.

Personkarakteristikk

Huck er en 12 år gammel gutt. Huck kommer fra laveste nivået av det hvite samfunnet. Huck har grønne øyne og han liker å se nye ting. Huck er skitten og ofte hjemløs. Siden Huck er barn, virker verden som ny for ham. Alt han møter er en anledning til å tenke. Huck er nøytral derfor sytes han ikke at hvite er mer hvert enn svarte, men han mener at alle er like mye hvert. Han må kjempe med noen av forutsetningene om svarte som samfunnet har inngått i ham, og i slutten av romanen viser han seg altfor villig til å følge Tom Sawyers ledelse. Tom er Hucks venn som har villige planer og er fantasifull.

Hva engasjerer barna

Jeg syntes at starten er ganske engasjerende fordi Huck og vennen hans finner skattkiste full av gullmynter som er verdt seks tusen dollar. Det var også spennende da Huck flyktet fra faren sin med lite trebåt og farens gevær. Den mest spennende situasjonen er da Huck og vennen hans redda Jackson fordi da fant han ut hvordan du kan distrahere hundene og redde Jackson. Jeg mener at denne boka er best for barn fra 6 til 12 år. Det er fordi det er masse spennende situasjoner der barna kan lære av. Den kan hende at for eldre barn kan det være kjedelig og lese en sånn bok fordi det er ikke så mye da kan lære av i boka. Barn som er under 4 år kommer ikke til å skjønne hva de mener i boka.

Other essay:   Mom

Kjennetegn

Det som kjennetegner barnelitteratur bok er for det første bilder som barna bruker mest tid på, det er fordi de skaper bildet inni hodet sitt. Siden barna ikke tenker realistisk fordi de er barn og har stor fantasi så skaper bilder glede hos dem når de leser eller blir lest for. Neste kjennetegn er språket fordi barna må forstå hva forskjellige ting i boka betyr. Boka må ha ord som barn kommer til å forstå de kan ikke være for vanskelig fordi da blir barna forvirret. Boka må være spennende og overaskende for barna. Boka skal ha tydelig og stort skrift for at barna forstår hva som ble skrevet i boka.

Kilder

http://www.bokpanett.no/produkt/kategorier/barneboker/huckleberry-finn-mark-twain https://pl.wikipedia.org/wiki/Mark_Twain#/media/File:Mark_Twain_by_AF_Bradley.jpg

https://pixels.com/featured/1-huckleberry-finn-1885-granger.html

https://medium.com/geezer-speaks/huck-finn-is-dead-5b395874b127

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

0 Shares
Share via
Copy link

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: